Ebeling Hammaslääkäreiden tarina

Ebeling Hammaslääkärit on suomalainen perheyritys

Terveydenhuollon trendi on ketjuuntuminen: isot toimijat ostavat pieniä terveydenhoitoalan yrityksiä. Kolmen hammaslääkäriveljeksen Sakari, Erkki ja Lauri Ebelingin omistama Ebeling Hammaslääkärit kulkee trendiä vastavirtaan.

”Kiinnostuin lääketieteestä armeijan laskuvarjojääkärikoulussa. Pääsin lääkintäerikoiskoulutukseen ja aloin miettiä tulevaisuuden urakseni jotain lääketieteellistä alaa. Lopulta valitsin hammaslääketieteen ja huomasin löytäneeni oman juttuni”, Sakari kertoo.

”Minulla oli alun perin ideana hakea lääkikseen, mutta sitten hammaslääkärijuttu vei mukanaan”, kahta vuotta nuorempi veli Erkki jatkaa.

Sekä Sakari että Erkki kartuttivat osaamistaan hammaslääkäreinä useita vuosia sekä yksityisellä että julkisella sektorilla. Vuonna 2014 he perustivat Ebeling Hammaslääkärit. Vuoden 2017 alusta tiimiin liittyi veljessarjan nuorin Lauri, joka oli tutkinnon suorittamisen jälkeen syventänyt osaamistaan terveyskeskuksessa.

Perheyrityksessä puhalletaan yhteen hiileen

Ebelingeillä ammattiala kulkee verenperintönä, sillä poikien äiti on terveydenhuollon ammattilainen ja ensiapukouluttaja Sari Ebeling. Hän työskentelee hammaslääkäriaseman vastaanotossa ja henkilöstöpäällikkönä.

”Olen aina ihaillut poikieni kykyä toimia tiiminä. Eräänkin kerran Laurilla oli haastava leikkaus. Sakke tuli avuksi ja koko työ sujui saumattomasti. Yhteisen edun tavoittelu näkyy muutenkin vastaanotollamme: autetaan toista ja puhalletaan yhteen hiileen, jotta asiakas saa parhaan hoidon”, Sari kuvailee.

Hän on luonnollisesti seurannut yrityksen toimintaa alusta asti.

”Olen ylpeä siitä, että meillä on suomalainen perheyritys ja maksamme verot Suomeen.”

Nyt hammaslääkäriasema työllistää toistakymmentä henkilöä ja tavoitteena on laajentua.

”Halusimme perustaa oman aseman, koska uskomme, että hammashoidossa on edelleen tarvetta henkilökohtaiselle palvelusuhteelle. Onhan tutun lääkärin todettu muun muassa vähentävän hammaslääkäripelkoa”, sanoo Erkki Ebeling.

Suomalainen Perheyritys Ebeling Hammaslääkärit
Erkki, Sari, Lauri ja Sakari Ebeling

Mikä on menestyksen salaisuus?

Ebelingit pyrkivät siihen, että hammaslääkärissä käynti olisi miellyttävä ja  jopa rentouttava kokemus. Asiakaspalautteen perusteella tässä on onnistuttu. Mistä se johtuu?

”Toisin kuin monet kuvittelevat, perheyrityksessä asioiminen on monesti edullisempaa kuin ison ketjun toimipisteessä. Meillä ei lisätä hintoihin toimistomaksuja tai muita yllätyselementtejä, kuten isoilla toimijoilla on tapana. Tuotamme kaikki hammaslääketieteen palvelut saman katon alla, jolloin potilasta ei tarvitse juoksuttaa muualla. Erikoishammaslääkärimme, hammaslaboratoriomme ja kattava 3D-kuvantamisteknologia mahdollistavat tämän. Kaupan päälle saa ystävällisen hymyn ja kupin kahvia”, Sakari Ebeling kertoo.

Tulevaisuus näyttää valoisalta sekä hammaslääkäriaseman että asiakkaiden kannalta. Sakarista on kehittymässä kärkinimiä Suomessa hammaskeramiassa ja esteettisessä hoidossa. Lisäksi hän jatkaa osaamisensa kehittämistä kirugiassa keskittyen erityisesti 3D-ohjattuun implanttikirurgiaan. Rauhallinen Lauri on luonnonlahjakkuus hammaslääkäriäkäyntiä pelkäävien potilaiden hoitamisessa. Erkin tavoitteena on puolestaan korkeatasoisen hammashoidon tarjoamisen lisäksi keskittyä yhä enemmän yrityksen liiketoiminnan kehittämiseen ja siihen, että tyytyväisten asiakkaiden joukko kasvaa.