FAQs

yleisiä kysymyksiä työterveyshammashuolLosta

A) Yritys tekee päätöksen hammashuollon tarjoamisesta työntekijöilleen tiettyyn summaan saakka vuodessa.

B) Yritys tekee sopimuksen hammashuollosta yksityisen palveluntarjoajan kanssa.

C) Työntekijä käyttää hammashoitopalveluja, maksaa laskun ja toimittaa kuitin yritykselle.

D) Yritys maksaa työntekijälle takaisin laskun ennaltasovittuun summaan asti.

Hammashoito on verovapaa etu työntekijälle samalla tavalla kuin esim. liikuntasetelit. Yrityksen kannalta kyseessä on verovähennyskelpoinen kulu kohtuullisesti toteutettuna. Verohallinnon käsityksen mukaan kohtuullisina kustannuksina voidaan pitää noin 3000 euron suuruista yksittäisestä hoitotapahtumasta johtuvaa kustannusta. Hammashoitoon voi kuulua ohjeen mukaan esimerkiksi hampaiden tarkastukset, reikien paikkaukset ja hammaskiven poisto.

Henkilökuntaedut verotuksessa

Tässä esimerkki siitä kun yritys käyttää 100 € yrittäjän hammashoitoon. Vertailuna hammashoito maksettuna yrittäjän omista palkkatulona verotetuista tuloista ja yrityksen suoraan maksama hammashoito:

100 € – sivukulut (=n. 30%) – tulovero (=esimerkkilaskelmassa 40%)

(100 € -30 €) x 0,6=42€.

Kun yritys maksaa hoidon suoraan, mitään veroja tai sivukuluja ei tarvitse maksaa. Säästöä kertyy siis esimerkkitapauksessa 58%. Tämä palvelu alkaa olla jo hinnaltaan edullisempi kuin kunnallisen puolen hammashoito.

Lisätietoja vero.fi sivuilla

Lähtökohtaisesti verovapauden edellytyksenä on, että etu on henkilöstölle tasapuolinen. Perustellusta syystä etua on mahdollista rajata koskemaan vain esimerkiksi toimihenkilöitä, tai edun saamisen edellytykseksi voidaan määrätä vähimmäistyössöoloaika.

Lisätietoja vero.fi sivuilla

Työntekijä voi päättää millä hammaslääkärillä hän haluaa käydä. Yrityksellä on oltava sopimus hammaslääkäriasema kanssa, mutta sopimuksia voi olla useamman hammaslääkäriaseman kesken.

Hoitoon pääsy on huomattavasti nopeampaa ja vaivattomampaa. Käytämme uusimpia laitteita ja hoitomenetelmiä, jotka tekevät hoidosta vaivatonta ja kivutonta. Lisäksi hoitomme suunnitellaan kestämään vuosiksi eteenpäin ja potilas pääsee eroon mahdollisesti paikkauskierteestä. Meille työmme hyvä laatu ja asiakastyytyväisyys ovat sydämenasioita; sloganimme onkin “Hymysi on käyntikorttimme!”

Kunnalliset palvelut ovat edullisempia, mutta paljon suppeampia. Myös hoitoon pääsy voi viivästyä jonojen vuoksi. Lisäksi täytyy muistaa myös se, että työntekijä maksaa kunnalliset palvelut jo kerran verotetuista tuloistaan. Ebeling Hammaslääkärit ovat hinnaltaan selvästi järkevämpiä kuin yksityiset hammaslääkäriketjut.