Tarja sai uudet hampaat keramialla “Enää ei tarvitse juosta jatkuvasti paikkauttamassa hampaita”

By in
Tarja sai uudet hampaat keramialla “Enää ei tarvitse juosta jatkuvasti paikkauttamassa hampaita”

Sakari Ebeling oli ensimmäinen hammaslääkäri, joka ymmärsi ehdottaa minulle koko suun remonttia. Olin jo tottunut siihen, että hammaslääkärissä saa juosta hampaita parsituttamassa monta kertaa vuodessa, kertoo helsinkiläinen Tarja Linna, joka sai uudet hampaat keramian avulla.

Tarjan hampaat olivat sytostaattihoidon haurastuttamat. Niistä lohkeili tasaisin väliajoin pieniä murusia, joiden jättämiä aukkoja oli paikkailtu lukemattomissa toimenpiteissä. Loppuvuodesta 2015 kaupungin hammaslääkäri antoi maksusitoumuksen ja ohjeen käydä yksityisellä hammaslääkärillä. Lauttasaaressa asuva Tarja etsi netistä vaihtoehtoja ja päätyi Ebeling Hammaslääkäreille, sillä se sijaitsi kätevän matkan päässä kotoa.

Hammaslääkäri Sakari Ebeling teki tarkastuksen ja kiinnitti huomiota siihen, että hampaiden lohkeilun ohessa myös purenta oli vinksallaan. Vain ihan takimmaiset hampaat koskettivat toisiaan.

– En ollut aiemmin ymmärtänyt, miten huonossa kunnossa hampaani olivat. Aloin myös pohtia, johtuivatko jatkuvat vatsakipuni siitä, että en pystynyt pureksimaan ruokaa tarpeeksi hyvin.

Hammashoidossa apuna keramia

Tarkastuksen jälkeen Sakari ehdotti, että jatkuvan paikkailun sijaan hampaat laitettaisiin kerralla kuntoon keraamisten kruunujen avulla. Hoito tarkoittaisi uusia kuoria sekä ylä- että alahampaille leuan molemmille puolin. Käytännössä siis 80 % purukalustosta menisi uusiksi.

– Mietin asiaa viikon verran, sillä hoito olisi iso sitoumus ja veisi käytännössä kaikki säästöni.

Sakari oli antanut hinta-arvioksi 8000 – 9000 euroa. Tarja vertaili hintoja ja totesi Ebelingin edullisemmaksi kuin isot ketjut.

– Lopulta päätin, että parasta korjata hampaat kerralla kunnolla. Tässä iässä ei voi enää uskotella, että ne parantuisivat itsestään, Tarja nauraa.

Tarjan Uusi Hymy Hohtaa

Cerec-hammaskuoret rivistö kerrallaan

Keramiahoito tehtiin neljässä osassa viikon välein yksi hammasrivistö kerrallaan. Näin iso remontti on kuin auton talvirenkaiden vaihto: kaikki neljä rengasta on saatava vaihdettua, ennen kuin kokonaisuus toimii. Tarjan purenta olisi kunnossa vasta, kun kaikki hampaat olisivat saaneet uudet kuoret.

Hoidon aluksi Sakari poisti hampaista vanhat paikat ja muotoili hampaiden pinnat sopiviksi kuoria varten. Hampaista otettiin 3D-kuvat, joiden avulla hammasteknikko Sami Pohjola suunnitteli kuoret – eli käytännössä uudet hampaat. Kuoret valmistettiin hammaslääkäriaseman Cerec-laitteistolla. Sen jälkeen Sakari asensi kuoret aina yksi hammasrivistö kerrallaan.

– Aiemmin minua on jopa vähän pelottanut hammaslääkärillä, mutta Sakari ja hoitaja tekivät töitä rauhallisesti ja kertoivat koko ajan, mitä seuraavaksi tapahtuu. Se tuntui mukavalta.

Kasvojenkohotus kaupan päälle

Lopputulos oli vaivan ja investoinnin arvoinen. Uusien hampaiden myötä tuli myös pieni kasvojenkohotus, kun suun juonteet oikenivat.

– Olen positiivisesti yllättynyt, kuinka kivalta uudet hampaat ja purenta tuntuvat. Vatsavaivatkin tuntuvat vähentyneen, joten purennalla taisi olla vaikutusta siihenkin.

Tarja on jo suositellut Ebeling Hammaslääkäreitä monille tutuilleen.

– Olen iloinen, että menin Ebelingille, sillä Sakari oli tosiaan ensimmäinen hammaslääkäri, joka näki ongelmani kokonaisvaltaisesti ja ehdotti tätä ratkaisua. Palvelu oli erinomaista ja hinta-arvio piti. En ole katunut tätä sijoitusta. On ihanaa, että enää ei tarvitse juosta jatkuvasti hammaslääkärissä.

Tarja On Onnellinen

Tarja sai itse valita uusien hampaidensa sävyn. Kuoret ovat hyvä tilaisuus “valkaista” hammasrivistö, mutta Tarja ei halunnut amerikkalaisen valkoista vaan luonnollisen sävyn, joka oli kuin hänen omansa.

– Meille tuli siitä jo ihan vitsi, kun vastaanotolla nauroimme, että kenelle tulevat nämä tupakan kellastamat uudet hampaat”, Tarja hymyilee – erittäin kauniilla, luonnollisen värisillä hampaillaan.

Kiinnostuitko? Varaa aika hammaslääkärin konsultaatioon (15 min.) netistä tai puh. 010 323 3963.

Lue lisää keraamisesta hammashoidosta.

Leave a reply